BENIEUWD NAAR WAT WIJ VOOR U KUNNEN BETEKENEN?

NEEM CONTACT OP

Blog: Wat kost een beursstand?

“Wat kost een beursstand?” Het is een vraag die we vaak horen en die niet eenduidig te beantwoorden is. In dit blog hebben we daarom wat mogelijkheden voor je op een rij gezet, evenals de voor- en nadelen.

 

Gestandaardiseerde standbouw van de beursorganisatie

standaard standbouw

De beursorganisatie biedt doorgaans standbouwpakketten aan, bestaand uit witte systeemwanden, een frieslijst met de naam van de exposant, een bergruimte, tapijttegels, licht, elektra en een tafel met stoelen. De kosten hiervan bedragen meestal tussen de €85 en €150/m2 (exclusief de huur van de standoppervlakte).

Veel exposanten maken er gebruik van, want het is eenvoudig te regelen. De kosten zijn relatief laag omdat er niets klantspecifiek ontworpen of ontwikkeld hoeft te worden. Maar als je een ander kleurtje op de muur, andere vloertegels, een bar, een TV, grote geprinte foto’s of extra meubilair wilt, kun je met gemak uitkomen op €240/m2.

 

Modulaire systeemstand

Je kunt ook kiezen voor een modulaire beursstand, bestaand uit een lichtmetalen frame, waarop doeken of bedrukte lamellen worden bevestigd.modulair

Marc Fahrner van Quarto overwoog een modulaire systeemstand aan te schaffen, maar koos voor standbouw op maat van Impulz. Marc: “De modulaire systeemstand schaf je eenmalig aan en bouw je zelf op. De stand is bijna onbeperkt te hergebruiken op verschillende vloeroppervlaktes. Je kunt hem ook zelf opslaan na gebruik, want het neemt weinig ruimte in. Als je regelmatig deelneemt aan beurzen, kun je de -relatief hoge- aanschafkosten uitsmeren. Hoe vaker je de stand inzet, hoe goedkoper het wordt.”

Bij Quarto was de bottleneck dat ze nog onvoldoende inzicht in toekomstige beursdeelnames hadden. Ze kozen voor standbouw op maat (van Impulz) want in hun geval kostte dat minder dan de helft van de aanschafkosten van een modulaire systeemstand.

Je leest Marc’s uitgebreide motivatie hier.

 

Volledig op de klantwens afgestemde standbouw

Wil je een beurspresentatie die volledig aansluit op de specifieke wensen en doelstellingen van je bedrijf? Met een stand die goed doordacht is, die de sfeer van je bedrijf ademt en de aandacht van je doelgroep trekt? Vraag dan een standbouwbedrijf om op basis van jouw specifieke doelstellingen een beurspresentatie te ontwerpen. Een professionele projectorganisatie verzorgt je beurspresentatie van A tot Z, zodat je geen omkijken hebt naar het aanvragen van hangpunten, vergunningen, stroom, water en allerlei faciliteiten.

Over het algemeen geldt; hoe gedetailleerder je wensen en hoe luxer de gebruikte materialen en hoe groter de afstand die de standbouwer moet afleggen, hoe duurder de stand per m2 uitvalt. Hieronder tref je een aantal voorbeelden van Impulz-stands van 40 tot 60 m2 die + € 240/m2 euro kosten bij montage in Nederland of West-Duitsland.

Wat kost een beursstand Impulz Expo

 

Conclusie: jullie situatie bepaalt de beste oplossing

Zoals je ziet is voor een budget van 240 euro per m2 best veel mogelijk – van een standaard stand tot een op maat gemaakte houtbouw stand. Echter bepaalt niet je budget, maar je situatie welke oplossing voor jullie het best past.

Wil je bijvoorbeeld proberen of de beurs iets voor je bedrijf is, dan kan het kostentechnisch interessant zijn om voor een ‘standaard’ stand van de beursorganisatie te kiezen. Ga echter eens in de schoenen van de beursbezoeker staan en vraag je af hoe je ervoor gaat zorgen dat hij je bedrijf gaat herkennen. Waarom zou hij stoppen bij je stand? Hoe val je op tussen het geweld van de andere stands?

Denk, net als Marc van Quarto, goed na over het gebruiksdoel en de toekomstplanning. Die zijn namelijk bepalend voor de kosten. Wil je de stand (of delen daarvan) één op één hergebruiken? Hoe vaak? Of wil je juist elke keer weer iets nieuws, afgestemd op jouw specifieke beursdoelen? En wie regelt het ontwerp, projectmanagement (aanvragen faciliteiten bij de beursorganisatie), de op- en afbouw, transport en opslag van de stand?

Kortom, er zijn legio mogelijkheden. Wij helpen je graag te bepalen welke voor jouw bedrijf het best is. Neem gerust contact op.

Hulp nodig bij het bepalen van het benodigde totale budget voor je beursdeelname?