BENIEUWD NAAR WAT WIJ VOOR U KUNNEN BETEKENEN?

NEEM CONTACT OP

Blog: 5 tips om beurzen beter aan te pakken dan de concurrent

Natuurlijk houd je de concurrent goed in de gaten om je eigen bedrijfsvoering, marketing- en salesinspanningen te verbeteren.

Maar heb je wel eens overwogen om een concurrentieanalyse te maken voor je volgende (of eerste) beursdeelname?

Hieronder vind je vijf tips.

1. Gebruik vorige beursstands van concurrenten als richtlijn voor de grootte en uitstraling van je stand.

Vooral als je bedrijf voor het eerst deelneemt aan een beurs, kan het bepalen van de standgrootte een behoorlijke opgave zijn. Met een te kleine stand val je al snel in het niet. Een (te) grote oppervlakte kost niet alleen meer geld, maar moet je ook vullen met een beursstand, materiaal en personeel.

Twijfel je over de juiste standgrootte en -uitstraling? Bestudeer vorige beursstands van twee of drie concurrenten. Zoek Facebookfoto’s en beursplattegronden en kijk naar de standgrootte, plek in de hal, indeling en ontwerp (systeemstand of houtbouw). Gebruik de info als leidraad voor je eigen stand.

2. Gebruik de ervaring van concurrenten voor het samenstellen van je beursteam.

“Hoeveel verkoopmedewerkers heb je nodig op een beursstand?”

“Moeten de productontwikkelaars en technici ook mee?”

“Blijven er voldoende collega’s achter om het bedrijf draaiende te houden?”

Wanneer je voor de eerste keer een beursteam samenstelt, zit je vol vragen. Voor een antwoord op deze vragen is het een idee om de beoogde beurs te bezoeken voordat je deelneemt. Kijk tijdens je bezoek goed welke specialisten je concurrenten meenemen naar de beurs.

3. Check de social media kanalen van je concurrent op winnende promotiemethoden.

Maak je borst maar nat, want op de beurs strijd je met talloze andere bedrijven om de belangstelling van klanten. Om op te vallen is goede promotie dus een onmisbaar ingrediënt. Ook daarbij kan de concurrentieanalyse je helpen.

Zoek op Twitter, Facebook, Instagram en andere sociale platforms naar hashtags gerelateerd aan gebeurtenissen uit het verleden waar je concurrenten bij waren. Uit het tweet-volume, aantal likes, shares en andere sociale statistieken kun je de meest succesvolle beursacties afleiden.

4. Leer van concurrenten die je net één stap voor zijn.

Iedere ondernemer droomt ervan om zo succesvol te zijn als Google, Facebook en Apple. Maar als jouw bedrijf nog heel wat stappen moet maken voordat het zo groot is, kun je je beter meten met concurrenten die je één stap voor zijn. De kans dat je realistische en praktisch uitvoerbare ideeën vindt is dan namelijk veel groter.

Verder lijkt het natuurlijk hartstikke mooi, zo’n gigantische in het oog springende beursstand. Maar het moet ook kúnnen, zowel qua kosten als qua capaciteit om alles geregeld te krijgen. Focus dus op het doel en het rendement dat je met de beurs wilt behalen en niet alléén op de uitstraling.

5. Doe het beter dan je concurrent.

Hoewel het kopiëren van de stand of weggeefactie van de concurrent ontzettend verleidelijk lijkt, is het meestal niet de sleutel tot beurssucces. Want wat goed werkt voor hen, kan voor jouw bedrijf een stuk minder positief uitpakken. Maar je kunt de goede elementen wél als inspiratiebron gebruiken en aanscherpen om het nóg beter te doen!

 

Vond je dit interessant? Lees dan ook:

10 effectieve openings- en sluitingsvragen voor beurspersoneel

7 redenen om deel te nemen aan beurzen

Tips voor het succesvol opvolgen van beursleads

Wat kost een beursdeelname?