BENIEUWD NAAR WAT WIJ VOOR U KUNNEN BETEKENEN?

NEEM CONTACT OP

Blog: 25 manieren om (potentiële) klanten op je beursstand te krijgen

Je bedrijf heeft binnenkort een beursdeelname gepland staan. Je hebt veel tijd geïnvesteerd in een standdesign, volledig passend bij je doelstellingen en je huisstijl. Top! Nu alleen nog ‘even’ zorgen voor standbezoekers.

Hieronder vind je 25 manieren om (potentiële) klanten op je beursstand te krijgen.

1. Stuur áltijd uitnodigingen. Liefst een papieren uitnodiging en een paar weken daarna daarna nog eens per mail. Bijvoorbeeld naar dealers (en hun klanten) voor een lancering van je nieuwe product. Heb je budget voor een uitnodiging met impact? Stuur dan een originele videokaart met persoonlijke boodschap van de accountmanager. Of een webbutton die leidt naar een uitnodigende actiepagina. En zorg dat de (belangrijkste) genodigden persoonlijk nagebeld worden. Het vergroot je kans op een afspraak aanzienlijk.

2. Bedenk een leuke beursactie, waar men met korting een bepaald product kan kopen.

3. Organiseer een netwerk-ontbijt of -borrel waarbij je meest tevreden klant vertelt aan jouw potentiële klanten uit diezelfde branche over een praktijksituatie waarin jouw diensten/producten hem enorme meerwaarde hebben geleverd.

4. Maak met je klanten een inspiratietour langs stands van partner-leveranciers en vertel over de koppel-mogelijkheden met jouw product of dienst.

5. Nodig vakjournalisten afzonderlijk uit op je stand voor een interview met de directeur of productmanager over een strategiewijziging, nieuwe klant of product-showcase. Persoonlijke aandacht waardeert iedereen en de kans dat je er een artikel uit sleept is aanzienlijk groter (mits er natuurlijk al een goede samenwerking ligt).

6. Zet een link in je e-mail-handtekening naar een speciale pagina met meer informatie over je beursdeelname.

7. Publiceer op je website en social media-kanalen, zoals Instagram, Facebook, LinkedIn en Twitter over je beursdeelname . Vertel waarom een bezoek aan jullie stand de moeite waard is (what’s in it for him/her). En vertel eventueel ook hoe geïnteresseerden gratis kaarten kunnen bemachtigen.

8. Plaats bannering op vakgerelateerde websites.

9. Adverteer op voor jouw bedrijf en branche relevante media-platforms.

10. Verspreid een whitepaper via vakwebsites en (beurs)nieuwsbrieven. Je kunt er leads mee genereren als je bijvoorbeeld vraagt om een e-mailadres in te geven voordat men een full-versie kan downloaden. Nodig die personen vervolgens uit op de beurs voor een verkennend gesprek.

11. Adverteer in de beurscatalogus of op de beursvloer (prullenbakken, plattegronden, vloerstickers die leiden naar je stand et cetera).

12. Stuur persberichten naar vakjournalisten over de nieuwigheden op jullie stand, zodat ze erover kunnen schrijven.

13. Regel i-Beacons, zodat je tijdens de beurs pushberichten naar IOS en Android telefoons in de buurt van je stand kunt zenden via Bluetooth Low Energy.

14. Ontwikkel een interactief spel of tour door je fabriek met een virtual reality bril en laat je klanten kennismaken met jouw dienstverlening.

15. Kijk eens naar moderne technologieën als projection mapping of video mapping. Met een levensgrote 3D video-wall wordt je stand een echte blikvanger!

16. Onderzoek de mogelijkheden van een interactieve vloer, waarop standbezoekers een digitaal balletje kunnen trappen of over het water kunnen lopen.

17. Kies voor een hologram hostess. (Of ga voor de good-old variant van vlees en bloed die bezoekers in het gangpad aanspreekt of flyert).

18. Overweeg voor een gastvrije uitstraling een barista met heerlijke koffie op je stand (eventueel mét slowcoffee laboratorium).

19. Onnavolgbaar: een street magician à la Mindf*ck.

20. Ga voor een smoothiebar op je stand. Of laat lekkere hapjes serveren in het gangpad.

21. Leg enkele gewilde gadgets op je stand. Gegarandeerd dat ze mensen aantrekken.

22. Regel een robot-act. Iedereen die stopt en blijft kijken kan een potentiële klant zijn. Het komt echter op de skills van je standpersoneel aan om de interessantste leads eruit te pikken. Train die skills met een beurstraining. Of huur een professionele leadgenerator in die leads voor je uit het gangpad pikt.

23. Integreer beeldschermen in je stand. Bijvoorbeeld in visgraatmotief met interactieve content.

24. Geef met een headset productdemo’s aan geïnteresseerde groepjes mensen in het gangpad.

25. Huur een markante gastheer of -vrouw (typetje) in, die mensen uit het gangpad aanspreekt.

 

Vond je dit interessant? Lees dan ook onderstaande blogs.

10 effectieve openings- en sluitingsvragen voor beurspersoneel

7 redenen om deel te nemen aan beurzen

Tips voor het succesvol opvolgen van beursleads

Wat kost een beursdeelname?